Thursday, February 19, 2009

АТАКА пред турското посолство

Удивително консенсусната реалност колко е гъвкава понякога. Аз например ако отида сам пред турското посолство да викам "турски мекерета" и "турци излезте" - ще отнеса една палка и арест и това е. Но ако съм в тълпа с други муньовци, които се чувстват парламентарно представена сила - това е ОК. Направо ме е срам, че органите на реда позволяват такива вулгарни, плебейски изпълнения пред посолството на чужда държава. И то не Либия да кажем, или Русия, а Турция - за да се припомнят грехове от времето на пра-пра-дедите на Воленчо.
Банда чикиджии


Симпатизанти на "Атака" се събраха пред турското Посолство

19 февруари 2009 | 13:11 | Агенция "Фокус"



София. Симпатизантите на "Атака" се събраха пред турското Посолство, за да връчат декларация, с която се иска извинение за геноцида върху българската народност, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е покачил върху един автомобил, откъдето чрез мегафон подканя симпатизантите си, които скандират "Турски мекерета", "Атака" - победа", "Долу ДПС" и други. Голям плакат с надпис "Турция, извини се за геноцида над българите" е разпънат пред Посолството.
От турското Посолство никой не е излязъл да приеме декларацията.
"Турция ни дължи извинение и за убийството на Васил Левски – най-големият наш борец за освобождаването на България от турско робство. Смъртната присъда на Левски е нагласена и изпълнена в противоречие дори с тогавашните турски закони. Тя е една криминална екзекуция, за която ни дължите извинение" - пише в нея.
През 1913 г. след нарушение на Лондонския мирен договор, редовна турска войска нарушава границата Мидия-Енос и навлиза в българска територия. Десетки села и селища с българско население са опожарени и разрушени, а жителите им – българи християни: мъже, жени и деца – избити от турката армия.
Над 300 000 българи от Източна Тракия са изгонени от родните им места, а имотите им заграбени. Според описанието на Карнегиевата комисия от тази епоха и според данните, пазени в българското и турското външни министерства, тези имоти възлизат днес на над 10 милиарда долара. Настояваме този дълг на Турция към България да бъде уреден незабавно - се казва още в текста на декларацията.
Ралица ИВАНОВА

"Атака" остави декларацията си в пощенската кутия на турското Посолство

19 февруари 2009 | 13:41 | Агенция "Фокус"

София. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заедно със заместник-председателя на партията Павел Шопов и евродепутатът Десислав Чуколов оставиха писмото в пощенската кутия на сградата на Посолството на Република Турция, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Преди това Волен Сидеров и събралото се множество многократно подканяха служителите на Посолството да излязат навън, за да им връчат декларацията, с която искат извинение на българския народ. Чуваха се скандирания "Турци излезте", а от "Атака" се заканиха дори те да влязат вътре при тях.
Симпатизантите на „Атака” потеглиха обратно по бул. „Васил Левски”. Движението по булеварда е затруднено. Продължава да вали сняг, времето е студено. Привържениците на „Атака” скандират „България”, „Волен”, „Долу ДПС” и други.
Ралица ИВАНОВА

No comments:

Post a Comment