Thursday, February 12, 2009

Сидеров иска смъртно наказание ако му пикая на гроба

Тежки санкции за поругаване на християнски символи иска Волен Сидеров

12 февруари 2009 | 12:47 | Агенция "Фокус"



София. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се обяви за смъртни наказания при поругаване на християнски символи и гробища. Това той обяви на пресконференция във връзка с поругаване на християнското гробище в кърджалийското село Опълченско, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Сидеров припомни случай от 80-те години на 20-и век, когато младеж е осъден на смърт, защото е разбил надгробната плоча на Людмила Живкова. Лидерът на „Атака” зададе въпрос къде е реакцията на Сергей Станишев и на вътрешния министър Михаил Миков и защо той не може да хване „пет-шест изродчета”.
„Атака” ще предостави видеоматериал на поругаването на христианското гробище в с. Опълченско на главния прокурор, на министър-председателя, на Светия синод и др. Сидеров изрази учудването си, че седмица след вандалския акт на група младежи говорещи турски език само месната телевизия на „Скат” в Кърджали е пуснала записа. Сидеров уточни, че прокуратурата в града е сезирана именно от телевизията, а не се е самосезирала по случая.
Александър ШАБОВ

Да, АТАКА се опитва да впергне нуждата да се защитава достоинството на невидимия господар, в своя полза. Дали анала на Волен може да побере минарето до халите? Само емпиричен експеримент може да покаже това.

А ето как АТАКА "дава 24 часа на полицията"
"Атака" даде 24 часа на полицията в Кърджали да арестува осквернилите християнски гробове

12 февруари 2009 | 12:31 | Агенция "Фокус"


София. "Атака" дава 24 часа на полицията в Кърджали да арестува изродите, поругали християнски гробове. Това обяви на пресконференция лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Ако това не стане, "Атака" ще извърши граждански арести, стана ясно още на пресконференцията, която продължава и в момента.
Очаквайте подробности.
Александър ШАБОВ

А ето как полицаите се вместват в срока на "Атака"

Задържаха петима души от групата, извършила вандалски действия в гробището в кърджалийско село

12 февруари 2009 | 12:58 | Агенция "Фокус"



Кърджали. Петима от групата, извършила вандалски действия в гробището в село Опълченско, са установени от криминалисти от Областната дирекция на полицията в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Единият от задържаните е пълнолетен, а другите четирима – непълнолетни. И петимата са жители на селото. Проверката по случая започна след подаден сигнал в Областната дирекция на полицията в Кърджали за разпространен видеоклип в интернет, на който се вижда как група младежи изтръгват кръстове от гробове, измъкват желязна ограда и извършват непристойни действия върху местата, където са положени покойниците. Бяха проведени разговори с местните хора и така криминалистите разпознаха участниците в хулиганската проява. По думите на комисар Красимир Василев, зам.-директор на Областната дирекция на полицията в Кърджали, снетите до момента обяснения от непълнолетните в присъствие на педагог и инспектор от Детска педагогическа стая водят към заключението, че става дума за безмотивни хулигански действия. По първоначални данни момчетата са пили бира преди вандалската акция в гробището.
Проверката по случая се извършва с оглед на чл.325 от Наказателния кодекс за хулиганство. Продължава работата по установяването на останалите двама участници.

Дори няма значение дали наистина ченгетата са се стегнали след заплахата на АТАКА, или местните родолюбци са дочули че ченгетата са хванали или на път да хванат малките типчета, и са решили да се възползват от това. Важното е че си позволяват да дават срок на властта, преди да вземат нещата в свои ръце. Ето какво става когато си един капут в тълпа парламентарно представени капути - ставаш дръзък, и дори сигурно би ритал без страх турски (или не-турски) тинейджър, ако си с още 10 човека от своите. Това е "многовластие": Яне Янев паразитира от прокуратурата, представяйки се за борец и дори разследващ детектив, срещу корупцията, атакистите пък защитават моралните устои или със или без съдействието на полицията... Все едно Ирански, Сирийски, Ливански или Египетски религиозно-политически групировки натискат официалното правителство да се приспособява към изискванията им, че ще има насилие.


No comments:

Post a Comment